Wales, Skotland og Irland – #Staycation

Min virtuelle sommerølrejse – #Staycation2020 – fortsætter gennem tre lande med hurtige stop. Gennem juli måned “besøger” jeg 19 lande og smager på en eller flere øl fra dem alle.

Wales, Skotland og Irland – alle kan de noget med øl

Tre dages udskejelser i engelsk øl er ovre og turen er kommet til øl fra tre lande, som nok ofte er lidt oversete når det kommer til øl. Fra Wales kommer…ja hvad kommer egentlig fra Wales? Skotland handler ofte om whisky og ellers kender de fleste jo nok til øl fra BrewDog. Irland – du kender Guinness, men hvad kender du ellers? Jeg håber de tre nedenstående øl kan gøre dig lidt mere nysgerrig på hvad landene hver især kan ud i øl.

Wales: Stay Puft Imperial Praline Edition – Tiny Rebel

⁣Efter seks yderst velsmagende engelske øl er min #staycation2020 rejst videre til Wales. Hvad skal jeg så forvente af de walisiske dråber? Min sparsomme erfaringer med walisisk øl siger mig at jeg godt kan tillade mig at forvente velsmag. Tiny Rebel leverer i hvert fald sort velsmag i form af Stay Puft Imperial Praline Edition:⁣

Vafler, mælkechokolade og ristet malt er tydelige duftnoter, men kiks og ahornsirup for også lov til at trænge sig frem i duften – lækkert!⁣

Smagen er hasselnødder, brændt (tildels karameliseret) sukker og chokolade, men også vafler med vanilje og Nutella. Den her øl er virkelig en velsmagende flydende dessert og faktisk nærmest den perfekte øl at nyde på endnu en regnfuld sommeraften. Vejret er faktisk ret meget som jeg forestiller mig det vil være på en sommeraften i Wales.⁣

Karakter: 4,00 ud af 5⁣ 🍻

Stay Puft Imperial Praline Edition – flydende dessert fra Tiny Rebel i Wales

Skotland: All The Leaves Are Brown – Tempest Brewing Co

Efter velsmag i Wales fortsatte turen til Skotland. Oplevelsen af skotske øl er tit at de er ret maltede og søde. Det er ikke nødvendigvis en kvalitet, men udført rigtigt kan det være velsmagende. Min skepsis til dagens øl er også vakt, da der er tale om en brown ale – nærmest selve definitionen på maltet, klistret og karamelsødt øl. Lad os se hvad det bliver, da der denne gang er tale om en imperial brown ale fra Tempest Brewing Co.

Aromaen fra denne øl er typisk brown ale. Den er karamelsød, men også med tydelige hints af treacle og en smule røg. Det tegner ikke helt skidt det her.

Smagen er af sød karamel, chokolade, klistret ahorn og en smule ristet malt. Der er tale om en rigt maltet imperial brown ale, men uden et “alcohol burn”, selvom den er lidt af et monster på hele 10,5% alkohol.

Den her skotske øl ville helt sikkert passe rigtig godt sammen med et glas tørverøget skotsk single malt whisky. Jeg derimod skal ikke passe sammen med mere skotsk øl i denne omgang. Jeg “fortsætter til” Irland i morgen.

Karakter: 4,00 ud af 5 🍻

All The Leaves Are Brown – velsmagende imperial brown ale fra Tempest Brewing Co

Irland: Big Bunny – Kinnegar Brewing

Et kort stop i Irland kunne det også blive til. Der bliver dog ikke noget med at smage på de nærmest obligatoriske stouts med de små fine nitrogenbobler der giver det cremede skum og den meget bløde fornemmelse i munden. Dagens øl bliver derimod en hazy New England IPA fra Kinnegar Brewing.

En tydelig frugtighed rammer næsen sammen med en god sødme og en smule græs – det er overhovedet ikke skidt det her. Skummet er tæt og hvidt, nærmest som flødeskum. ⁣

Smagen er relativt bitter, men også fuld af frugt og en smule sød. Den her øl er en rigtig tørstslukker og jeg kunne uden problemer se mig selv læne mig tilbage og drikke en pint eller tre på en irsk pub.

Karakter: 3,50 ud af 5 🍻⁣⁣

Big Bunny er en velhumlet New England IPA fra Kinnegar Brewing

Tre lande. Tre øl. Tre dage. Nu tager jeg turen over Atlanterhavet og vender tilbage med et udvalg af amerikanske øl – Vi ses!

One thought on “Wales, Skotland og Irland – #Staycation

Leave a comment