England og lækkert øl – #Staycation

Som jeg skrev i sidste indlæg har jeg på grund af COVID-19 og rejserestriktioner valgt at ølrejsen 2020 bliver en virtuel en af slagsen. Gennem juli måned vil jeg besøge 19 lande og smage på en eller flere øl fra dem alle.

England er andet end øl på en pub

Efter et par yderst velsmagende hollandske øl er turen nu kommet til England, som i den grader blevet andet og mere end håndpumpede cask ales over de senere år. Ikke et ondt ord om cask ales, som jeg faktisk holder vældig meget af. Der er bare kommet så meget mere og seriøst velsmagende øl frem efter at den britiske ølverden også har fået sig en revolution. Jeg lagde første dag (ølrejsens anden dag) ud med et par humlede øl fra det fremadstormende og temmelig hypede bryggeri Verdant Brewing Co. Et bryggeri der endnu har tilgode at skuffe mig!

Safety Flares – Verdant Brewing Co

⁣På anden dag rykkede min #staycation2020 videre til England. Mine forventninger til øllet var store og det kunne synes som et livrem-og-seler-udlæg at gå med en øl fra Verdant. Det har som sagt tidligere aldrig skuffet mig. Men lad os se:⁣

Safety Flares er en Simcoe single hop pale ale – Det kommer virkelig til udtryk i aromaen. Den er tydeligt præget af citrus frugter, men også en lækker melonnote. Det er efterhånden noget tid siden jeg sidst har fået en øl med kun Simcoe og jeg kan virkelig godt li’ aromaen.

Smagen er klassisk Simcoe med citrus, fyrrenåle den der “dank” fornemmelse, som er så svær at beskrive på dansk. Samtidig er det en tilpas bitter øl, som er ret let at drikke – hvilket ved den her øl er en kvalitet. Det er klart en øl der trækker på det bedste fra både East Coast og West Coast humlede øl – Jeg kan i hvert fald ret godt li’ den.

England og det engelske øl er godt ved mig indtil videre.

Karakter: 4,25 ud af 5⁣ 🍻

Safety Flares – En New England pale ale fra engelske Verdant Brewing Co

300 Laps of Your Garden – Verdant Brewing Co

Den anden øl på første dag med engelske øl er ligeledes en humlet pale ale fra Verdant Brewing Co. Aromaen er mango, citrus og noget der minder om fyrrenåle – det dufter virkelig dejligt.

Smagen er et dank mix af stikkelsbær, citrus, fyr og sådan en drueagtig fornemmelse. Det her er en lækker pale ale med alt det bedste England (og Verdant) har at byde på! Nelson Sauvin humlen gør virkelig nærmest magiske ting for den her øl. Det er en øl jeg nemt kunne drikke i rå mængder. Bitterheden er nærmest lige i skabet og sikrer at øllen ikke bliver for drue-søde med alt den tilsatte Nelson Sauvin humle – jeg er klart fan af den her øl!

På ølrejsens tredje dag kommer det igen til at handle om England – det er bestemt ikke et ølland man kommer igennem på en dag. ⁣

Karakter: 4,50 ud af 5 🍻

300 Laps of Your Garden – en velhumlet pale ale fra Verdant Brewing Co

Simcoe Fog – Burnt Mill Brewery

På ølrejsens tredje dag er det altså stadig England der er destinationen. Dagens første øl er en New England IPA fra Burnt Mill Brewery.

Det her er en øl der er læsset med dank og tropiske aromaer, som rammer næsen sammen med baggrundsnoter af en smule brød og korn.

Smagen er et totalt ferskenbombardement med en dank fornemmelse og en sjat fyrrenåle i samspil. Noget citrus og tropisk frugt er også ret tydeligt. ⁣⁣Det her er virkelig en lækker single hop IPA med læssevis af lækker Simcoehumle. Jeg havde jo nærmest glemt hvor god smagen af Simcoe er… Den meget smooth mundfølelse fra den tilsatte hvede gør helt sikkert oplevelsen af øllen endnu bedre

Jeg er stor fan af det engelske øl indtil videre

Karakter: 4,25 ud af 5 🍻⁣⁣

Simcoe Fog fra Burnt Mill Brewery

Shattered Dream – Siren Craft Brew

Det hele kan ikke kun handle om moderne humlede og juiceagtige øl, så derfor kom der også lige en stout fra Siren Craft Brew ind i rækken. Det er endda ikke bare en stout, men en imperial coffee stout!

Wow…siger jeg bare! En intens aroma af kaffe, kakao og vanilje, som virkelig kan få forventningerne til at nå nærmest uanede højder.

Smagen kan faktisk godt følge forventningerne fra duften. Shattered Dream dufter af den bedste kaffe og chokoladekage med vanilje. Det er måske ikke en “Full English Breakfast”, men det er virkelig en velsmagende imperial breakfast stout, som den siger på etiketten. Det er sådan en af den slags øl man godt kunne ønske sig kunne vare lidt længere, da smagen hele tiden ændrer karakter efterhånden som temperaturen stiger.

England⁣ holder klart ølniveauet oppe, så jeg bliver nødt til “at blive” en dag mere og prøve nogen flere øl.

Karakter: 4,25 ud af 5 🍻

Shattered Dream – morgenkaffe i ølform fra Siren Craft Brew

People, Money, Space, Time – Verdant Brewing Co

Jeg valgte at lægge en tredje dag til min #staycation2020 “i England” på grund af de seriøst velsmagende øl jeg har fået de sidste par dage og tredje dagen blev absolut ingen undtagelse.

Tredjedagens første øl har en super juicy tropisk aroma. Hvis jeg ikke vidste bedre ville jeg have troet at det var en double IPA eller noget lignende. Det er dog “bare” en pale ale af sessionstyrke på kun 3,8%.

Smagen er et yderst behageligt mix af fersken, druer, melon, mango, korn og citrusfrugter. Hvis det ikke var for den nærmest vedvarende regn under min “ølrejse” ville jeg have sagt at det her var en rigtig lawn mower øl!

Den her øl er vel nok den bedste session pale ale jeg har fået! Bortset fra en mundfølelse lidt til den tynde side, så smager den her øl faktisk som en decideret IPA. Det er humlet velsmag!

Karakter: 4,50 ud af 5 🍻

People, Money, Space, Time fra Verdant Brewing Co er ren humlet velsmag på kun 3,8%

Random Rules – Verdant Brewing Co

Den sidste #staycation2020 øl fra England og hvilken øl!!

Aromaen er tropisk, men alligevel også med noget krydret. Duften er desuden som den fra en virkeligt tyk frugt juice – måske nærmest som en smoothie med læssevis af søde citrusfrugter.

Smagene er egentlig ret bitter med et spark af citrus og tonsvis af søde og juicy tropiske frugter. Den her IPA er virkelig en lækkerbidsken. Jeg er egentlig ret vild med kombinationen af juicy frugter og den ret vedholdende bitterhed⁣. Den her øl er en super lækker humlejuice på et niveau, som ikke ret mange humlede øl når op på! Jeg kan i hvert fald med sikkerhed sige at Verdant Brewing Co har gjort det igen og ramt den her humle juice lige i røven!

Karakter: 4,75 ud af 5 🍻

Random Rules fra Verdant – en topklasse IPA

Efter tre dage med virkeligt velsmagende engelske øl bliver næste stop et kort stop i Wales. Hvilke walisiske bryggerier kender du?⁣ Mine “oplevelser” kan du læse om i løbet af et par dage – vi ses!

One thought on “England og lækkert øl – #Staycation

Leave a comment