Beer Blog Awards 2019 – Årets ølbutik

This blog post is in Danish since Beer Blog Awards is a Danish thing. Use Google Translate if you want to read it – thanks for understanding.

————————-

Danish Beer Blog Awards har i år fået tilføjet en ekstra kategori, nemlig årets ølbutik. Årets ølbutik kan både være en fysisk butik og en webshop. Der er frit slag fra bloggerens side.

Mit valg kunne falde flere steder. Det ville være nærliggende at kåre den fysiske ølbutik jeg kommer mest i. Det er MENY Bjerringbro. MENY bjerringbro har et fantastisk øludvalg og Allan gør et kæmpe arbejde for hele tiden at holde sig på den forreste kant af udviklingen. Det bliver dog ikke MENY Bjerringbro der løber med prisen, selvom det sørgelige sker i Februar 2020, når butikken desværre lukker for at give plads til et tysk discount supermarked. 

Et meget lille udpluk af det fantastiske udvalg i MENY Bjerringbro

Jeg har også i årets løb været forbi Tidens Farvers Ølafdeling i Aarhus. Det er vel nok universets dejligste farvehandler! Der er virkeligt mange forskellige interessante øl, som kan gøre enhver ølelsker tørstig. 

Både Bjerringbro og Aarhus kan være nødvendige valg, når man som mig bor i Danmarks ølbutikørken nummer 1 – Silkeborg! Mit håb er at der kommer en ændring på den front i 2020, men det må tiden jo vise om der er nogen der vil binde an med. Mine fingre er i hvert fald krydsede.

Min favorit ølbutik i det forgangne år skal ikke findes i mit lokalområde. På grund af min geografiske placering køber jeg rigtig meget af mit øl online. Det giver selvfølgelig de sædvanlige udfordringer med friskheden på IPA’er og lignende, men det finder man jo hurtigt ud af med den enkelte webshop. 

Igennem de sidste par år har jeg hver måned modtaget kassen fra Mikkeller Beer Club. Det er som regel altid en fornøjelse at opleve de øl der er med – både fra Mikkeller selv og fra andre bryggerier. Der er altid smæk for skillingen! Jeg har også købt andet hos Mikkeller Webshop i løbet af året, blandt andet diverse fantastiske sours fra Mikkeller Baghaven. Alt denne lykke er dog ikke nok til at sikre Mikkeller Webshop prisen som årets ølbutik.

I løbet af 2019 har jeg også haft gode oplevelser med at handle hos Kihoskh, ølkassen.dk, To Øls webshop og hos bestofbeers.dk. Alle har de hver især leveret kvalitet og uden forsinkelser eller smadrede varer, men de kommer alligevel ikke i betragtning til at modtage prisen.

Alko – den finske pendant til Systembolaget i Sverige.

Årets ølbutik skal i stedet findes i et af de lande jeg besøgte på min sommerferie. I Finland var jeg svært imponeret af udvalget i de Alko-butikker jeg besøgte. Alko er den finske pendant til Systembolaget i Sverige og altså et statsligt monopolforetagende. På turen hjem med tog fra Finland var min rygsæk ret tung, da jeg fandt virkeligt mange lækre øl til meget rimelige priser. 

En lille del af ølsortimentet i en Alko-butik i Helsinki

Alko bliver dog ikke årets ølbutik. Den skal i stedet for findes i Sverige. Så tænker du nok at det er da urimeligt dyrt at købe øl i Sverige? Nej, det er det faktisk ikke. Hvad så med udvalget, det er da lille? Igen er det et rungende nej. Planlægger du en tur til Sverige, så tjek lige Systembolagets hjemmeside, hvor du kan finde mere end 2000 forskellige øl! Ja, du læste rigtigt: 2000 forskellige øl! Ved du hvor du skal hen i Sverige, så tjek om der ligger en Systembolaget i nærheden. Du kan nemlig bestille alle deres øl (også som dansker) til afhentning i en hvilken som helst afdeling, hvis bare du gør det mere end et par dage i forvejen. Dette fandt jeg desværre først ud af da jeg var på vej hjem fra Sverige og rygsækken allerede var fuld af lækre (og nærmest urimeligt billige) øl jeg havde købt i diverse Systembolagetbutikker i Stockholm. 

På baggrund af et fantastisk udvalg, billige priser og god service er årets ølbutik 2019: Systembolaget i Sverige!      

Årets vinder af prisen som Årets ølbutik.

Vil du se mere om mine smageoplevelser, så følg endelig med her på Facebook eller ovre på Instagram.

#BeerBlogAwards2019

Som en lille bonus kan du her se en lille video fra en tur rundt i Meny Bjerringbros fantastiske ølafdeling.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s