Beer Blog Awards 2019 – Årets ølbar

This blog post is in Danish since Beer Blog Awards is a Danish thing. Use Google Translate if you want to read it – thanks for understanding.

————————-

I dag er Danish Beer Blog Awards 2019 nået til den tredje kategori, som er årets ølbar. Årets ølbar er jo lidt en sjov størrelse, for hvad er egentlig en ølbar. Dækker det brewpubs, taprooms og også de meget små steder, der måske kun har få øl på kortet. Jeg vil ikke lægge mig fast på en af de nævnte, men hellere sige at det må være op til ølnyderen selv at afgøre. Kvaliteten af øllet, og ikke mængden, er vel det vigtigste?

Sidste år landede jeg selv på en kåring af et meget lille sted, da jeg kårede HAANDPLUK i Klitmøller som årets ølbar 2018. I år er jeg kommet langt omkring i oplevelserne med ølbarer, taprooms og brewpubs. Min sommerferie til flere forskellige nordiske hovedstæder gjorde at jeg kom forbi mange spændende barer og taprooms. Resten af året har også budt på adskillige gode baroplevelser i Danmark. 

Når man som mig er bosat i Silkeborg er det begrænset hvad der er af muligheder for at gå ud og opleve god øl påen bar. Der er selvfølgelig de lokale bryghuse, hvoraf to holder fredagsbar, men ellers er det vist også det. Man har jo lov til at håbe at 2020 bliver året hvor der bliver lavet om på det.

Relativt tæt på Silkeborg giver Aarhus efterhånden rigtig mange muligheder for at besøge gode ølbarer. I løbet af året har jeg både besøgt, Mig & Ølsnedkeren, Erligs Jazz- og Ølbar, Highlanders Bar og Mikkellerbar Aarhus. I 2020 blliver der desuden også mulighed for at besøge Åbens nye bar, som jeg forventer mig en hel del af – og forventningerne er ikke blevet mindre efter at Åben fuldt fortjent løbet med titlen, som årets bryggeri i Danske Ølentusiasters nylige kåring. Tillykke med det!

For at finde årets ølbar skal vi lidt længere væk fra Silkeborg. I årets løb har jeg besøgt flere af de københavnske barer, blandt andet Hop House Amager, Mikkeller Viktoriagade, WarPigs, og Amager Bryghus Taproom Nørreport. Amager Bryghus Taproom Nørreport er i øvrigt et rigtig dejligt sted, med en behagelig og afslappet atmosfære og altid med gode øl på hanerne. De andre københavnske ølbarer er alle dejlige steder med gode øl på hanerne. 

På min ferie i sommer kom jeg forbi en række gode ølbarer og taprooms med højdepunkter mange steder. I Tallinn var det specielt Põhjalas taproom på bryggeriet der gjorde et virkeligt stort indtryk. I Finland var der flere steder med rigtig godt øl, men specielt Gastropub Nordic i Tampere og Mikkeller Helsinki udmærkede sig med et virkeligt lækkert øludvalg. 

Omnipollos Flora i Humlegården, Stockholm

Vinderen af kategorien årets ølbar skal dog findes i Stockholm, hvor jeg besøgt en del forskellige – og alle virkeligt gode – ølbarer. Man in the Moon havde det imponerende flaskekort og mange haner med lækkert fadøl. Mikkellerbar STHLM var, ja, Mikkeller med alt det gode øl der hører til og et virkeligt lækkert udvalg af smørrebrød, som vi spiste med velbehag mere end en gang. På omnipollos Hatt fik vi nogle virkeligt lækre pizzaer og en række lækre øl, blandt andet nogle af de berømmede (0g berygtede…?) soft-serve øl, med øl-slush-ice på toppen, hvilket var fantastisk i 34 graders varme. 

Vinderen er dog sæson-baren Omnipollos Flora i Humlegården på Östermalm. På Omnipollos Flora kunne både fås mad og en række af Omnipollos egne øl og øl fra andre gode bryggerier. Som på Omnipollos Hatt kunne flere af Omnipollos egne øl får som soft-serve, hvilket i mange tilfælde forhøjer oplevelsen af øllen en hel del. Stemningen på stedet var meget afslappet og behagelig og de lune svenske sommeraftener gjorde helt sikkert også deres til at løfte oplevelsen til noget ekstraordinært. Åbner Omnipollos Flora igen til næste sommer, vil jeg meget gerne komme tilbage og nyde nogle øl på stedet.

Årets ølbar 2019 er altså Omnipollos Flora.

Vil du se mere om mine smageoplevelser, så følg endelig med her på Facebook eller ovre på Instagram.

For at finde de øvrige kåringer kan du søge på #BeerBlogAwards2019 på Facebook og Instagram.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s