Beer Blog Awards 2019 – Årets øloplevelse

This blog post is in Danish since Beer Blog Awards is a Danish thing. Use Google Translate if you want to read it – thanks for understanding.

————————-

Årets anden kategori i Danish Beer Blog Awards 2019 er årets øloplevelse. Jeg tager igen udfordringen op og kommer herunder med mit bud på en vindende øloplevelse.

Ølåret 2019 har for mit vedkommende været fyldt med en lang række spændende øloplevelser. Jeg har besøgt diverse bryggerier, ølbarer, taprooms og ølfestivaller. Jeg har deltaget i en række lækre smagninger i forskellige sammenhænge, blandt andet sammen med Danske Ølentusiaster i Silkeborg. Jeg mødes også jævnligt med en gruppe gode venner, hvor vi smager på yderst velsmagende og ofte lidt nicheprægede øl – altså øl der er med til at flytte grænser og udvide ølhorisonter. Hvor var vi desuden, hvis vi ikke kunne dele vores interesse for øl, med gode venner.

Sidste år landede jeg på en kåring med forbindelse til mine indkøb af øl. Årets øloplevelse er dog at hente i en lidt anden boldgade.

Tilbage i maj måned deltog jeg for første gang i Mikkeller Beer Celebration Copenhagen 2019 (MBCC’19). Jeg var afsted sammen med min kone, som også sætter pris på godt øl, og Anders fra Ousen om øl og Rene fra BeerShoppen i Kolding. Det blev en uforglemmelig dag i fantastisk selskab, hvor vi blandt meget andet smagte på fantastiske øl fra Modern Times Beer3 Sons Brewing Co.., Speciation Artisan AlesPenyllan Brewery og udsøgt mjød fra Superstition Meadery. Hele oplevelsen i Øksnehallen var fantastisk, selvom min beslutning om at købe billetter til to sessions på samme dag var at gabe over lidt rigeligt. MBCC var et utroligt velsmurt og velgennemført arrangement med en helt absurd mængde af verdensklasseøl samlet på et sted. Jeg vender tilbage til MBCC 2020 selvom MBCC’19 ikke var min største øloplevelse i 2019.

Anders Ousen (https://ousensoel.com/), mig selv og Frank Hilmer fra Mikkellers Webshop til MBCC’19

I løbet af tre uger i juli var jeg på tur med tog og færger over Stockholm, Åland, Turku, Tampere, Helsinki, Sankt Petersborg, Tallinn og retur. Undervejs oplevede jeg mange forskellige ølbarer, brewpubs, taprooms og bryggerier. Det var en tur der bød på virkeligt mange velsmagende øl i fantastiske omgivelser og i selskab med mange forskellige mennesker jeg ikke havde mødt før. Øl er fantastisk til at få folk til at snakke med nogen de ikke kender på forhånd. Vil du læse mere om mine oplevelser med ferie og øl, så læs med i mine tidligere opslag.

Mikkellerbar Stockholm

Danske Ølentusiasters Ølfestival i Lokomotivværkstedet tilbage i maj var en god oplevelse med overraskende mange velsmagende øl og i godt selskab med Anders og René fra Malt og humle. Beers Behind Bars i FÆNGSLET i Horsens i oktober, hvor jeg serverede øl for Amager Bryghus, var også et ret udmærket arrangement blandt andet stablet på benene af Thor Abildgaard (find ham f.eks. på Instagram som @thorbeers).

Årets øloplevelse skal vi dog helt frem til 1. november og Aarhus for at finde. Den nye ølfestival Rowdy Hops arrangeret af Martin Heebøll Kreutzfeldt var en kæmpe succes. Jeg deltog i begge sessions sammen med Simon (HopDaddy) og havde en fantastisk hyggelig dag. Jeg mødte ualmindeligt mange mennesker fra den danske ølverden og fik snakket helt ustyrligt meget. Jeg fik dog også smagt på en mængde godt øl. Der var en skønsom blanding af det bedste danske og udenlandske øl – ofte serveret af importørerne eller bryggerne selv. Rowdy Hops var delt op i to sessions og den første var med færre deltagere end den sidste, hvilket gav bedre plads, men også lidt mindre stemning end den sene, som måske i virkeligheden også skyldes at en god del af deltagerne var gengangere fra den første session. Når Rowdy Hops forhåbentlig bliver gentaget i 2020 vil jeg helt sikkert igen være at finde blandt deltagerne. Rowdy Hops var virkelig velgennemført og børnesygdomme var der ikke umiddelbart nogen af.

Rowdy Hops er den nye dreng i ølfestivalklassen

Årets øloplevelse 2019 er altså ølfestivalen Rowdy Hops.

Vil du se mere om mine smageoplevelser, så følg endelig med her på Facebook eller ovre på Instagram

Find øvrige kåringer her: #BeerBlogAwards2019

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s